Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Kenan Doğulu
Türk müzisyen Kenan Doğulu, caz, urban, R&B gibi türleri bestelerine zaman zaman kattığı pop müziği ile ünlüdür. 1974 yılında doğmuştur ve babası da oldukça aktif bir müzisyendir. Beş yaşındayken müzik okuluna gitmiş ve piyano bölümünde birincilik elde etmiştir.Altı yıl bu bölümde okuduktan sonra, eğitmenlerden flüt ve gitar çalmayı öğrenmiştir. Bu sırada tiyatro eğitimi de almış ve pek çok solo ile ödüllendirildiği çocuk korosunda şarkı söylemeyi sürdürmüştür. Liseden mezun olduktan sonra üniversite için iletişim alanında diploma kazandığı Hesser College’a gitmiştir.
Doğulu’nun ilk albümü 1993 yılında çıkmıştır ve hızlı bir yükseliş kazanmıştır. O kadar popüler olmuştur ki aynı yıl yaklaşık 100 konser vermiştir, bu Türkiye’de muazzam bir başarıdır. İkinci albümü çok daha başarılı olmuş ve o yıl da 175 adet konser vermiştir. Doğulu’nun en önemli başarılarından birisi, Ekim 1997’de kutlanan Cumhuriyet Bayramı anısına Türk halkı için bestelemiş olduğu “Onuncu Yıl Marşı”dır. Bir sonraki yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. yılıdır ve müziğini, yediden yetmişe herkesin kalbine işleyerek bu yılın önemini vurgulamıştır. 1999 yılında “Gençlik Marşı”’nı seslendirerek gençlere vatan sevgisini aşılamıştır.

Comments

Hide